Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пресни домати

Пица с пресни домати

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пица с пресни домати
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 - 550 г
  • вода - 250 мл
  • мая - 15 г прясна
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 10 г
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • домати - 2 големи
  • маслини - 200 г зелени без костилки
  • сирене - 200 г
  • босилек - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбива във вода, която е леко затоплена, но не и вряла. Смесваме описаните продукти за тестото и ги разбъркваме хубаво в купа.

Оставяме за половин час на топло да втаса, а през това време режем зеленчуците и топеното сирене на кръгчета.

Когато тестото вече е готово, го премесваме веднъж и с ръце го разстиламе в намаслена тава (не се разточва с точилка).

Тестото не се маже с доматено пюре, както повечето пици, а върху него се нареждат кръгчетата пресен домат и върху тях се слагат маслините и топеното сирене.

Поръсва се с босилек и се пече за около 30-35 мин. на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Добре изглежда :)
25.05.2016 17:37