Хумус с манголд и магданоз

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
787
4k
4k
1k
3
03/05/2020
"Нежен веган хумус, който може да сервирате с любими питки или препечени филийки "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • нахут - 1/2 ч.ч. сварен / от буркан
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • манголд - 2 шепи бейби листа
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен чесън - 10 перца
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • шарлан - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 равна ч.л., на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • кориандър -   2 щипки
  • кимион - 1/3 ч.л. равна
  • вода - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малката кана на мощен нутрибулет / блендер сипваме 3 с.л. натурален светъл сусамов тахан и половин чаена чаша предварително сварен нахут, може и от буркан.

Прибавяме нарязани свежо набраните от градината манголд - 2 шепи бейби листа, магданоз и 10 перца пресен чесън.

Овкусяваме с подправките: 1/2 равна ч.л. фина хималайска сол - на вкус, 3 щипки смлян черен пипер, 2 щипки смлени семена кориандър и 1/3 равна ч.л. кимион.

Последно заливаме с 1-2 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 1 ч.л. шарлан и 3-4 с.л. вода.

Блендираме съставките с няколко почивки, да получаване на гладка еднородна консистенция за хумус.

Поднасяме здравословната свежа разядка в керамична или стъклена купичка, украсена със сварени нахутени зърна.

Свежа овкусяваща гарнитура, подходяща към арабски хляб, индийски питки Чапати, соленки, сухари, крекери или домашни солети!

Чудно Вкусно! Хумусът с манголд и магданоз е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар