Начин на приготвяне
Започваме салатата с приготвянето на топчетата от сирене, които са най-вкусната част от салатата.
Краве сиренето го намачквате добре в купичка и го оформяте на топчици. Препоръчвам те да са малки.
В блендер слагате един стрък пресен лук, орехите, лешниците, много малко сол и черен пипер и блендирате.
Когато панировката е готова я слагате за много кратко върху лист за печене във фурната с опция грил.
Трябва да се изпече много леко и за кратко само, колкото да си пусне аромата.
След това вадим и овалваме топчетата сирене в панировката. Стават много красиви и много вкусни.
Зелената салата накъсвате в купа, добавяте нарязаните краставички, чери домати и лука нарязан на полумесеци. Овкусявате много леко със сол.
Приготвяте дресинга в малка купичка, като първо слагате зехтин, след това оцет балсамико, горчица, мед, много малко сол и разбърквате добре.
Салатата слагаме в сервизните чинии, подреждаме по желание топчетата от сирене, разхвърляме няколко листа босилек и капваме тук там от дресинга.
Салатата е толкова свежа, вкусна и запомняща се, че всеки човек опитал я е ще иска още :)
Добър апетит! Салатата Свежест с топчета от сирене е готова.
Коментари