Начин на приготвяне
Правят се смесите за топчетата поотделно.
Настържете кашкавала на ситно ренде и прибавете към него 4 равни супени лъжици брашно. Разбийте едно яйце и го добавете към кашкавала.
Угасете 1/2 ч.л. бакпулвер в една чаена лъжичка лимонов сок, прибавете го и размесете до гладко лепкаво тесто.
Приберете сместа в хладилник да престои 30 минути.
Настържете сиренето и направете сместа по същия начин, както се приготвя с кашкавала, само че тук прибавете още 2 лъжици брашно, тъй като сиренето е по-водно. Оставете и тази смес в хладилника за половин час.
Предварително оформете с мокри ръце топчетата от отделните смеси. Направете ги с големина на орех.
Сгорещете касерола с обилно олио и пускайте топчетата да се пържат до златисто.
Поднесете панираните сиренца със зеленчуци по желание - краставица, домат, маслини.
Топчетата от сирене и кашкавал са готови.