Начин на приготвяне
Сладките кошнички приготвяме мигновено и много лесно, като от 1 и ½ лист от кори за баница с прегъване и внимателно откъсваме (или нарязваме) 18 малки правоъгълничета/квадратчета х 3 парченца за кошничка – за общо 6 бр.
Намазваме със силиконова четчица формичките (за мъфини) и подреждаме по 3 листенца от корите, така че кошничките да имат стърчащи крайчета от всички страни.
Изпичаме ги във фурна на 180 градуса за 5 - 8 минути и след като са готови, много внимателно ги изваждаме, за да не се начупят хрупкавите им крайчета.
Крема за кошнички приготвяме по следния начин:
В малка тенджера на котлона (с помощта на сладкарска телена бъркалка и енергично разбъркване) с вода сваряваме пшеничния грис за няколко минутки.
Прибавяме кафява захар, ванилия, канела и рожков. След като сладкият грис крем е готов, сваляме тенджерката от котлона и прибавяме ситно смлените орехови ядки и домашен мед от глухарче.
Готовите хрупкави кошнички запълваме с вкусният сладък гъст крем и декорираме - украсяваме с домашни сладки, бисквитки или бишкоти.
Свръхлесни за приготвяне и само за няколко минути имаме за празника интересни на вид хрупкави десертчета.
Постни сладки кошнички с кори за баница разкошни на вкус - прекрасно съчетание на хрупкавинка с кремообразна сладост!
Чудно Вкусно!
Коментари