Начин на приготвяне
Обелваме картофите, морковите, пащърнака и целината и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно и лука.
Слагаме мляното месо в тенджера и наливаме 1 ч.ч. вода. Варим на котлона около 5 минути, като разбъркваме.
След това добавяме в тенджерата морковите, целината, пащърнака и лука.
Разбъркваме и наливаме още 1 ч.ч. вода.
Продължаваме да варим още 10 минути и добавяме картофите, червения пипер и солта.
Наливаме още 1 ч.ч. вода.
Варим около 20 минути до омекване на картофите и пълно сгъстяване.
Изсипваме в тавичка и заглаждаме вкусната мусака.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и настъргваме вътре кашкавала. Заливаме равномерно с тази смес детската мусака.
Запичаме мусака за деца за 10 минути на 200 градуса до златисто.