Начин на приготвяне
Поставете в блендер студеното масло, чедъра, изварата и броколите. Пуснете за няколко секунди да се смелят до хомогенна паста.
Пресейте брашното в купа и към него добавете пастата и щипка сол.
Започнете да размесвате с пръсти, като първоначално образувате трохи, а впоследствие получите компактно тесто.
Взимайте топчета, малко по-големи от орех, и с длани оформяйте фитили. Може да продадете и различни забавни форми на вашите гризини. Подреждайте ги на малко разстояние в тавичка покрита с хартия за печене.
Изпечете на два пъти във фурна загрята на 200 градуса - 10-12 минути или до златисто. Наблюдавайте ги, защото времето за печене зависи от дебелината на гризините. Старайте се да правите всички с приблизително еднаква такава.
Оставете леко да се охладят и поднесете на вашите деца, за да се насладят на това вкусно удоволствие. Също така може да използвате снакса и за различни аперитиви.
Добър апетит!