Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини за деца

Гризини за деца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гризини за деца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Децата обожават домашно приготвени гризини, а вие имате грижата да ги приготвите по най-вкусният начин"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • чедър - 100 г (или друг вид твърд кашкавал)
  • масло - 100 г студено
  • извара - 55 г
  • броколи - 45 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в блендер студеното масло, чедъра, изварата и броколите. Пуснете за няколко секунди да се смелят до хомогенна паста.

Пресейте брашното в купа и към него добавете пастата и щипка сол.

Започнете да размесвате с пръсти, като първоначално образувате трохи, а впоследствие получите компактно тесто.

Взимайте топчета, малко по-големи от орех, и с длани оформяйте фитили. Може да продадете и различни забавни форми на вашите гризини. Подреждайте ги на малко разстояние в тавичка покрита с хартия за печене.

Изпечете на два пъти във фурна загрята на 200 градуса - 10-12 минути или до златисто. Наблюдавайте ги, защото времето за печене зависи от дебелината на гризините. Старайте се да правите всички с приблизително еднаква такава.

Оставете леко да се охладят и поднесете на вашите деца, за да се насладят на това вкусно удоволствие. Също така може да използвате снакса и за различни аперитиви.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: