Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лападови сарми в пилешки кожички

Лападови сарми в пилешки кожички

Лападови сарми в пилешки кожички
Снимка: Виктория Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Лападови сарми в пилешки кожички - нестандартно предложение, което със сигурност ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • лапад - 15 листа, големи
  • пилешки кожички - 8 бр. от бут
  • олио
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • челядинки - 1 ч.ч.
  • ориз - 350 г
  • зеленчуков бульон - около 1 л
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се големи листа лапад. Измиват се. Слагат се в тенджера с вода. Слагат се на котлона, за да се попарят, до започване на промяна на цвета.

Целта е да станат по-меки и да не се пречупват, когато се завиват сармите. Отцеждат се.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде. Челядинките се измиват добре.

В голям тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковът. Добавят се гъбите. Запържват се. Добавя се и оризът, за да се запържи.

Сипва се от зеленчуковия бульон. Разбърква се. Добавят се чубрица и черен пипер. Овкусява се със сол.

Добавя се бульон по ваша преценка. Оризът се готви почти до готовност, много леко да хрупа, защото ще продължи да се готви. Започват да се завиват сармите с лапад.

Пилешките кожички се посоляват и се разрязват на две. Взима се листо лапад. В края с върха се слага ориз.

Завива е от двете страни, за да не излиза ориз, и се навива. Готовата сарма се увива с пилешка кожа. Нареждат се в тава. Повтаря се до направата на всички лападови сарми в пилешка кожа.

В тавата може да се сложи съвсем малко вода или да не се слага, защото кожичките ще отпуснат мазнина. Пекат се до запичане на кожите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Страхотна рецепта, браво! Доста апетитно ми изглежда и вкуснооо :)
04.05.2020 16:16