Начин на приготвяне
Нарязваме бялото зеле като за готвене. Посоляваме и намачкваме леко, за да се посвие.
Поставяме го в тава с капак (ако не разполагате с подобна тава с капак, използвайте алуминиево фолио).
Поливаме с олиото, поръсваме с червения, черния пипер, чубрицата и го разбъркваме.
Налейте около 100 мл вода, поставете капака и сложете в загрята фурна за около час.
През това време почистете пилешките кожички, измийте ги и запържете в тиган. Може да посолите леко и да добавите мъничко водичка, след като започнат да се топят.
Извадете тавата със зелето от фурната и добавете пасираните домати. Разбъркайте. Овкусете или посолете, ако е нужно. Разпределете пръжнатите кожички отгоре и полейте с мазнината, която са пуснали.
Върнете обратно във фурната без капак за няколко минути, за да се запече ястието.