Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на кръгчета и ги накиснете в подсолена вода, за да пуснат горчивия си сок. През това време се заемете със соса.
Накълцайте лука, праза и чушките и ги запържете в зехтина за 8-10 минути на среден огън.
Обелете и нарежете на парченца доматите и ги прибавете, заедно с чесъна, настърган на фино ренде. Гответе до редуциране на течността от доматите и овкусете със сол и подправките. По желание пасирайте за фин сос, а ако предпочитате да усещате парченцата зеленчук, оставете така.
В подходяща кръгла тавичка изсипете на дъното готовия сос и подредете във форма на цвете кръгчетата патладжан. Между тях поставяйте моцарела, нарязана на филийки.
Двете скилидки чесън също филетирайте и заедно с листенцата пресен босилек поставяйте върху и между редовете с патладжан и моцарела. Напръскайте със зехтин и сложете в предварително загрята на 190 градуса фурна, само долен реотан.
Печете 30 минути, след това включете и горния реотан, поръсете ястието с настърган кашкавал и отново запечете до златист загар.
Сервирайте не прекалено горещо, за да се усетят добре вкусовете.
Добър апетит!
Коментари
Поздрав, Дани!