Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Средиземноморска салата с рукола, моцарела и патладжани

Средиземноморска салата с рукола, моцарела и патладжани

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Средиземноморска салата с рукола, моцарела и патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • моцарела - 200 г
  • хляб - 8 филии
  • рукола - 200 г
  • босилек - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 60 мл
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пекат до омекване, обелват се и се нарязват на едро.

Хлябът се нарязва на кубчета, напръсква се със зехтин и се пече до златисто на 160 градуса.

Моцарелата се реже на кръгчета, поръсва се със сол и нарязан на ситно босилек, полива се със зехтина и се оставя в хладилника за 20 минути.

В голяма чиния се слагат патладжаните, отгоре се слага моцарелата със зехтина, отгоре се разпределя руколата.

Салатата се поръсва обилно с крутони. Лимонът се изстисква и салатата се полива със сока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: