Шарен ориз на фурна с нахут, спанак и червено цвекло

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
04/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го накисваме в изворна вода, докато подготвим зеленчуците.

Нарязваме червеното цвекло на кубченца, моркова на четвъртинки, а лука, спанака, джоджена, магданоза и пресния лук – на ситно.

Сипваме ги в средно голяма тава и прибавяме нахута заедно с хубаво измития и отцеден накиснат ориз.

Овкусяваме с подправките: кимион, куркума, мадраско къри, черен и червен пипер, джинджифил на прах и хималайска сол.

Сипваме нерафинирано слънчогледово масло – шарлан, и разбъркваме всички съставки с дървена равна бъркалка.

Зареждаме тавата да се пече в загрята фурна за около 40-45 минути на 250 градуса (отгоре и отдолу), като на половината време разбъркваме печения ориз и после оставяме да се запече.

Поднасяме зеленчуковото ястие топло и ароматно.

Изключително вкусна и ароматна рецепта за шарен ориз на фурна с нахут, спанак и червено цвекло за една уютна семейна вечеря!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар