Пролетна салата с елда и спанак

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
857
2
05/05/2020
"Диетична пролетна салата, подходяща за всяка трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 1 и ½ ч.ч. нарязан (бейби)
  • манголд - 5 листа
  • пресен лук - 2 шепи нарязан (10 перца)
  • магданоз - 1 шепа нарязан
  • рукола - 6 листенца
  • левурда - 3 листенца
  • джоджен - 1 стрък пресни листенца
  • естрагон - 3 - 5 листенца (пресен)
  • елда - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - ½ ч.л. равна
  • кафява захар - 1/3 ч.л.
  • оцет балсамико - 1 - 2 ч.л. на вкус (бял)
  • шарлан - 1 ч.л. (или зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прясно набраните пролетни зеленини от градината – бейби спанак, малки листенца манголд, пресен лук на перца, рукола, магданоз, левурда, джоджен и естрагон (по желание).

Нарязваме ги на ситно и разбъркваме в дълбок съд заедно с 1 чаена чаша - предварително сварена и охладена елда.

Овкусяваме на вкус с хималайска фина сол, кафява захар, оцет Балсамико (бяла салатна подправка) и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме, за да се овкуси салатата с елда равномерно, и поднасяме още свежа.

Бърза и лесна за приготвяне пролетна спаначена салата – придаваща нежна свежест на пролетния обяд.

Подходяща пролетна салата с елда и спанак да се поднесе като гарнитура към наситени на вкус и аромат – зеленчукови ястия, веган кюфтенца от елда и др.

Здравословна и диетична салата, богата на фибри!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар