Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Пролетна салата с айсберг, спанак, яйце и маслини

Пролетна салата с айсберг, спанак, яйце и маслини

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пролетна салата с айсберг, спанак, яйце и маслини
Снимка: Зори
1 / 7
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Общо
8 мин.
Порции
4
"Свежо пролетно предложение за всички, които искат да похапнат нещо вкусно и с грижа за фигурата"

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бейби спанак - 1 шепа
  • домати - 2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • маслини - 100 г
  • яйца - 4 бр. сварени
  • лют червен пипер - за поръсване на яйцата
  • овче сирене - 200 г
  • риган - 2 - 3 щипки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и оставят да се изцедят от водата. Доматите се режат на малки кубчета, морковът с помощта на белачка - на тънки лентички, зеленият лук и магданоза се наситняват.

В голяма купа се накъсват или нарязват на едро айсбергът и спанакът, добавят се маслините и останалите зеленчуци. Салатата се подправя със сол и оцет на вкус, добавя се олиото и хубаво се разбърква.

Разпределя се в порционни чинии, всяка порция салата се гарнира с плочка овче сирене, поръсено с риган и едно сварено яйце, разполовено и поръсено със сол и лют червен пипер.

Питието към зелената салата е по избор.

Пролетната салата с айсберг, спанак, яйце и маслини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: