Кавърма а ла Бенка

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Кавърма а ла Бенка
Снимка: Албена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени + 2 бр. зелени
  • кралски печурки - 250 г може и обикновени
  • домети - 400 г белени от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • чубрица - на вкус
  • риган - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • захар - щипка
  • вода - 150 мл
  • кимион - 1 щипка по желание
  • олио - 5 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на продуктите:

За тази любима селска гозба нарязвате пилешкото месо на кубчета - колкото кибрит, лука - на жулиени, но първо разполовен на две, чушките - на кубчета колкото нокът, гъбите - напречно, за да се виждат в резените и пънчето и шапката.

Доматите се нарязват на възможно най-дребно.

Готвене:

Запържете пилешкото месо в силно загрятото олио до побеляване, след това лука - до карамелизиране.

След това прибавяме чушките и солта и задушаваме до омекване.

Прибавяме гъбите и задушаваме докато водата се изпари.

Добавяме доматите заедно с щипка захар и дафиновия лист, запържваме и добавяме червения пипер.

Ако искате по-наситен вкус на червения пипер, може да го добавите за кратко преди доматите.

Разбъркваме пилешката кавърма и добавяме 100-150 мл вода. Идва ред на подправките, докато се сгъсти сосът и се сготвят доматите, добавяме чубрицата и ригана.

Преди да свалим от котлона вкусната пилешка кавърма, добавяме магданоз на вкус.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: