Начин на приготвяне
Това е топла супа от националната кухня на Перу. Изключително подходяща е за забързани домакини, защото се приготвя лесно и бързо.
Накълцайте лука и чесъна на много ситно, аз ги смилам в блендер.
Задушете в зехтина до омекване за 3-4 минутки на умерен огън. Посолете и сложете каймата с малко водичка при непрестанно бъркане, докато стане на трохи. Може да се ползва и кълцано месо, което не е толкова ситно като меленото и придава малко по-различен вид на супата.
Щом каймата се позапържи, сипете доматите - настъргани, и доматената и чеснова пасти. Посолете и сложете ригана и сушения магданоз. Бъркайте за 2-3 минути и налейте бульона. Ако искате повече чорбичка, долейте си повече от него или сложете вода.
Варете 15 минути под капак и сложете фидето - за тази супа се използва дебело и не много късо фиде. Варете го според указанията на пакета и отстранете от огъня.
Сипете млякото и разбъркайте. Доовкусете си с още риган, магданоз и сол, ако е нужно. Имайте предвид, че млякото не трябва да завира, защото ще се пресече, затова и го наливаме, когато снемем от огъня.
В тиган с малко мазнина изпържете яйцата на очи - хубаво е да оставите жълтъка леко рохичък.
Поднесете супата гореща, като във всяка порция полагате отгоре по едно яйце и поръсвате със риган или магданоз.
Добър апетит!