Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Сутляш с биволско мляко

Сутляш с биволско мляко

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Сутляш с биволско мляко
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • биволско мляко - 1 л
  • захар - 2 в.ч.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме голяма тенджера и вътре слагаме ориз и вода, съотношение едно към три.

Две чаени чаши ориз и шест чаени чаши вода и слагаме на котлона да заврат.

От време на време бъркаме и чакаме ориза за поеме водата.

След като оризът е поел водата, прибавяме предварително сварено биволско мляко и две водни чаши захар и започваме усилено да бъркаме, за да не залепне оризът, че и малко да загори - много лошо миреше после.

Биволското мляко е с по-висока масленост и бързо загаря, затова внимателно бъркаме постоянно, докато сместа се сгъсти.

Готовия сутляш оставяме малко да поизстине и разпределяме в малки купички.

Отгоре на млякото с ориз с помощта на вилица правим фигура, поръсвайки канела, и слагаме сутляша с биволско мляко в хладилник за два часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: