Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с моцарела от биволско мляко

Пица с моцарела от биволско мляко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пица с моцарела от биволско мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 пица(30 см)

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • домати - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • моцарела - 300 г от биволско мляко
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - пресен, накъсан по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото по стандартния начин, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене на пица се намазва с растително масло.

След като тестото вече е втасало, се омесва за една минута, а след това се разстила във формата за печене. Доматите се бланшират във вряща вода за 1 мин. и се обелват.

Режат се на тънки филийки, отделят се семките им. Сиренето, доматите, чесънът се подреждат върху тестото и се поръсва зехтина. Пече се около 15-25 мин. Украсява се с босилек по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: