Начин на приготвяне
Вкусен, лесен и мигновен шоколадов крем за пълнеж на хрупкави кошнички.
Крема приготвяме, като в малка купичка изсипваме шоколадовото нишесте и го разбъркаме с 100 мл топла водичка, за да се разтвори цялостно.
На котлона в малка тенджерка загряваме останалата водичка – 700 мл, и към нея добавяме кафявата захар, разтвореното вече шоко нишесте, какао и рожков. През цялото време разбъркваме със сладкарска бъркалка (по посока на часовниковата стрелка), за да не се залепи на дъното.
След около 10 минути (ако какаовият крем вече се сгъсти), сваляме тенджерката от котлона и за финал прибавяме течна ванилия и щипка канела, за да се усеща аромата. Оставяме кремът да се охлади. През това време приготвяме хрупкавите кошнички.
От корите за баница взимаме 1 и ½ лист и ги разделяме на равни парченца (сгъваме широката част първо на 2, после пак на 2 и тясната къса лента сгъваме и разрязваме на 3 ) до получаване на общо 18 бр. равни правоъгълничета. Във формички за мъфини (намазани с шарлан отвътре), поставяме по 3 парченца от листите във всяка формичка, като ги завъртаме с различни краища, които леко подгъваме и намазваме с шарлан цялостно.
Изпичаме ги в фурната за около 10 минути на 180 градуса, до получаване на златен загар, след като са готови, много внимателно изваждаме чупливите кошнички от формичките.
С вече изстиналия шоколадов крем запълваме кошничките с богат пълнеж внимателно, за да запазим цялостни крехките кошнички.
Украсяваме с домашни сладки, бисквити, бишкоти или пожелание поръсваме с натрошени ядки – орехи, лешници, бадеми или кокосови стърготинки и др.
Поднасяме в чинийка с шарена цветове - за настроение и ги приемаме мигновено, за да се насладим на хрупкавата им коричка и ароматния шоколадов крем.
Прекрасни шоколадови десертчета за малки и големи, чудни кошнички с крем - домашен уют за всички - и големи, и мънички!
Чудно Вкусно!