Начин на приготвяне
Сложете водата и прясното мляко в подходяща тенджерка. Прибавете маслото. След като сместа заври, изсипете брашното и с помощта на дървена лъжица, бъркайте непрекъснато, докато тестото се събере. Отстранете съда от котлона и охладете.
Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксер, докато се оемат.
В тава, застлана с домакинска хартия, разпределете тестото с помощта на лъжица /може да използвате пош/, за да оформите еклерчетата.
Изпечете в загрята фурна, като внимавате да не отваряте фурната първоначално, за да не спаднат еклерчетата при печенето. Когато придобият златист цвят, ги отстранете от фурната и охладете.
Направете първият крем, като загрейте прясното мляко с брашното, захарта и жълтъците. Гответе при непрекъснато бъркане до сгъстяването на крема.
Разбийте сметаната с помощта на миксер.
Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете го към сметаната, а сметаната съединете с вече охладения млечен крем.
Напълнете еклерчетата с помощта на пош.
Потопете в разтопен шоколад, а след това във фъстъчен крокан.
Еклерите с фъстъчен крокан са готови.