Начин на приготвяне
На едно ренде настържете обелените ябълки. Залейте ги с няколко супени лъжици вода и ги смесете със захарта. Сварете ги леко да омекнат, сипете канелата, разбъркайте и оставете сместа настрани. Докато свършат продуктите, в една правоъгълна форма редете пласт бишкоти и пласт ябълкова смес.
Последния пласт трябва да бъде ябълкова смес. С натрошени бишкоти запълвайте празнините между бишкотите. Сложете за 2-3 часа в хладилника подредения сладкиш. Разбийте сметаната със захарта и залейте сладкиша.
Вдигнете го в хладилника, но преди това изравнете повърхността му.
Пригответе крокана: Намаслете с олиото подходящ съд, сипете захарта и я карамелизирайте до златист цвят. Махнете го от диска и го оставете да се охлади. Вземете чукчето от хаванчето и карамела го начукайте, така че да се получат различни по форма парчета и с тях посипете сладкиша. По желание може да смесите крокана с орехи.
Докато стане време за поднасяне го дръжте в хладилника.