gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана сладка баница с локум

Сиропирана сладка баница с локум

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Сиропирана сладка баница с локум
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Тотално сме влюбени в тази сиропирана баница с локум и орехи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • локум - 2 кутии
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 2 ч.ч.
  • краве масло - към 60 г за намазване на корите
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • канела - пръчка
  • лимони - сока и кората на 1
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата за сиропа е с вместимост 250 мл. Захарта за сиропа се смесва с водата, пръчката канела и кората на лимона. Вари се 5 минути. Отмества се от котлона и се добавят ванилията, солта и лимоновият сок. Оставя се да изстине.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Тук чашата е с вместимост 200 мл. Прибавят се киселото мляко, олиото и накрая брашното, пресято с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност.

Орехите се натрошават, а локумът се нарязва на парченца.

Взема се една от корите и се намазва с 3 с.л. от сместа. В единия край на листа се нареждат парченца локум. Поръсва се с орехите и се навива на руло. Рулото се поставя в голямата тава на печката.

По този начин се приготвят останалите кори от нашата вкусна баница с локум.

Навитите рула се намазват с разтопеното краве масло.

Любимата сладка баница се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Топла се залива със студения сироп. Покрива се със стреч фолио и се оставя да попие сиропа.

Сиропираната сладка баница с локум се нарязва на малки рулца, които по желание се украсяват с разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: