Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана сладка баница на хармоника с извара

Сиропирана сладка баница на хармоника с извара

Сиропирана сладка баница на хармоника с извара
Снимка: Илиана Първанова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Сладка баница за сладките моменти"

Необходими Продукти

  • кори за баница -  1 пакет фини
  • извара - 2 шепи 
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
  • За заливката
  • яйца - 2 бр. голям размер
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 - 3 капки течна (или 1 пакетче суха)
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Експресно бърза и лесна баница за една вълшебна закуска!

Намазваме тавата с шарлан. Нагъваме фините кори на хармоника и ги подреждаме рехаво едни до други. Поръсваме с малко шарлан и печем до леко зачервяване на 200 градуса.

През това време забъркваме заливката от домашните яйца, киселото мляко, содата, кристалната захар и ванилията. Поръсваме изварата върху корите, като предварително сме я разбъркали със малко захар - но не е задължително.

Равномерно разпределяме млечната заливка отгоре, така че да няма сухо крайче. Слагаме да се пече на 200 градуса за около 25 минути до красив тъмно-златист цвят.

Докато е във фурната, сваряваме за 5-10 минути сиропа от захарта и водата при постоянно разбъркване. След като поизстине - тъкмо тогава е готова баницата, я заливаме отгоре (може и да я нарежем, преди да сиропираме, но може и цялата).

Чудесна сладка баница за закуска!

Охладена и престояла няколко часа, за да се изпие хубаво сиропа, сиропираната сладка баница е още по-невероятна, но и веднага щом е готова, можем да я поднесем!

Незабравимо сочна и сладка лесна баница на хармоника с извара!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: