Начин на приготвяне
Чашата за сиропа е с вместимост 250 мл. Захарта за сиропа се смесва с водата, пръчката канела и кората на лимона. Вари се 5 минути. Отмества се от котлона и се добавят ванилията, солта и лимоновият сок. Оставя се да изстине.
Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Тук чашата е с вместимост 200 мл. Прибавят се киселото мляко, олиото и накрая брашното, пресято с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност.
Орехите се натрошават, а локумът се нарязва на парченца.
Взема се една от корите и се намазва с 3 с.л. от сместа. В единия край на листа се нареждат парченца локум. Поръсва се с орехите и се навива на руло. Рулото се поставя в голямата тава на печката.
По този начин се приготвят останалите кори от нашата вкусна баница с локум.
Навитите рула се намазват с разтопеното краве масло.
Любимата сладка баница се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Топла се залива със студения сироп. Покрива се със стреч фолио и се оставя да попие сиропа.
Сиропираната сладка баница с локум се нарязва на малки рулца, които по желание се украсяват с разтопен шоколад.
Коментари