Гръцка баница Бугаца с крем

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
06/05/2020
"Гръцка баница с крем - определено е по вкуса ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 729
  • Преглеждания за месеца7728
  • Преглеждания за седмицата264
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази сладка гръцка баница започнете с грис крема, в тенджера с дебело дъно налейте прясното мляко и добавете захарта.

Поставете я на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете гриса на тънка струя към тях.

Варите до сгъстяване на крема, като накрая на варенето прибавяте 2 с.л. от маслото и ваниловата захар, разбъркайте добре.

В правоъгълна тава, малко по-малка от големината на листата и намазана с масло, подредете 5 броя кори, като помежду им мажете с масло.

Сипете млечния крем равномерно върху тях и подредете останалите 5 броя кори, като отново помежду им и най-горната кора мажете с масло.

Поставете тавата с Бугацата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25 минути до красив загар.

Извадете тавата със сладката баница и оставете крем-питата да се поохлади и я нарежете на квадрати, поръсете с пудра захар и канела.

Преди сервиране отново поръсете гръцката баница Бугаца с крем с пудра захар и канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар