Начин на приготвяне
В купа се слагат продуктите за тестото, постепенно се добавя брашно и се меси средно меко тесто. Тестото се дели на две части, едната по голяма от другата, оставя се за 30 минути завито.
Плънката се прави, като спанакът се измива и слага във вряща вода за около 3-4 минути, изважда се и се изцежда.
Нарязва се и се слага в купа с копъра, също нарязан, яйцата и натрошено сирене. В малко олио се запържва зеленият лук, слага се при спанака, яйцата и сиренето и се разбърква добре. Олиото и маслото се затоплят в съд на котлона. Разточва се по-голямата част от тестото на кръгла кора, намазва се с мазнина.
Взима се чаена чиния и се слага посредата, а отстрани се нарязва на квадрати, слагат се в центъра един върху друг. Оформя се на топка и се завива, оставя се в хладилник.
Другата част от тестото се прави по същия начин и също се прибира в хладилника. След като е добре охладена по-голямата част от тестото се разточва толкова, че да покрие тавата, в която ще се пече. Тавата се намазва с мазнина и се слага разточената кора, разпределя се плънката.
Другата по-малка част от тестото се разточва и слага отгоре. Краищата се усукват, нарязва се на квадратчета и се полива с мазнината. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато стане златисто.