Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната с миксер, докато се получи твърда пяна.
Дулче де лечето слагаме за кратко в съд с вода на котлона, за да се отпусне.
С помощта на миксер или шпатула смесваме карамеленото мляко със сметаната до получаване на хомогенна смес.
Получава се доста сладък сладолед, така че може да добавите още сметана, за да балансирате вкуса.
Друга подходяща добавка е кокосовото мляко.
Накрая добавяме нарязаните на едро печени орехи и отново разбъркваме домашния млечен сладолед.
Замразяваме за около 5-6 часа във фризер.
Ако сме добавили мляко или йогурт, има вероятност да се образуват кристали при замразяването.
За да избегнем това, може да разбъркваме сметановия сладолед с тел на всеки 30-40 мин.
Може да гарнирате домашния сладолед с дулсе де лече с бисквитка, плодове шоколад или някакъв топинг.