Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена супа»Доматена супа с пресечено яйце

Доматена супа с пресечено яйце

Доматена супа с пресечено яйце
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • фиде - 1 шепа
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват. Прави се кръстче от долната страна на домата с нож. Завира се вода.

Във врящата вода се слагат доматите за 10-15 секунди. Попарва се, за да се обелят по-лесно.

Оставят се доматите да поизстинат. Обелват се и се нарязват на едри кубчета.

Лукът се обелва и нарязва на ситно.

В тенджера се слага маслото да се запържи. Добавя се лукът, за да се задуши. Добавя се и захарта, като тя ще неутрализира и киселинността на доматите.

Добавя се зеленчуковият бульон. Оставя се да заври.

Добавят се доматите и фидето. Добавят се малко черен пипер и босилек.

Овкусява се със сол доматената супа.

Вари се около десетина минути. Яйцата се чукват в купа и се разбиват много добре.

Добавят се в супата на тънка струйка, като непрекъснато се разбърква.

Доматената супа с пресечени яйца може да се сервира и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: