Начин на приготвяне
Доматите се измиват. Прави се кръстче от долната страна на домата с нож. Завира се вода.
Във врящата вода се слагат доматите за 10-15 секунди. Попарва се, за да се обелят по-лесно.
Оставят се доматите да поизстинат. Обелват се и се нарязват на едри кубчета.
Лукът се обелва и нарязва на ситно.
В тенджера се слага маслото да се запържи. Добавя се лукът, за да се задуши. Добавя се и захарта, като тя ще неутрализира и киселинността на доматите.
Добавя се зеленчуковият бульон. Оставя се да заври.
Добавят се доматите и фидето. Добавят се малко черен пипер и босилек.
Овкусява се със сол доматената супа.
Вари се около десетина минути. Яйцата се чукват в купа и се разбиват много добре.
Добавят се в супата на тънка струйка, като непрекъснато се разбърква.
Доматената супа с пресечени яйца може да се сервира и студена.