Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на парченца авокадото. Добре е то да е меко, хубаво узряло. Смесете всички съставки за рецептата.
Работете с блендер за постигане на по-гладък вид на сладоледа, но дори и да не разполагате с такъв уред, може да ползвате пасатор. Смелете или пасирайте всичко заедно до съвършена гладкост.
Сипете сместа в машина за сладолед и приберете във фризер за поне 8 часа.
Друга опция е да напълните кремообразната смес във форми за лед и замразите за минимум 4 часа вкусния млечен сладолед.
После отново връщате във блендера, смилате и получавате най-нежния и плътен в същото време домашен сладолед.
Когато веднъж го опитате ще се влюбите в този домашен сладолед от авокадо.
Да ви е сладко!