Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната сложете първо всички течни съставки, сухите и маята. Изберете програма тесто и оставете да приключи програмата (при мен 1, 5 ч).
Каймата за пидетата сложете в голяма купа. Добавете дребно нарязаните лук, чесън, магданоз, киселата краставичка, луканката и чушката. Рендосайте домата, сложете него също, заедно с подправките и салците. Омесете каймата и оставете в хладилника за час.
Готовото тесто извадете и разделете на четири. Всяко парче разточете на правоъгълник. Сложете плънка в средата и затворете краищата на лодките с кайма.
Поставете пидетата с кайма и чушки в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете краищата с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Поставете в загрята фурна на 190 градуса до готовност. Малко преди да извадите чукнете по едно яйца във всяко пиде Асорти и поръсете с кашкавал.