Картофени кюфтета с шунка и кашкавал

09/05/2020
"Картофени кюфтенца с вкусна плънка "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 931
  • Преглеждания за месеца1559
  • Преглеждания за седмицата1559
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на кубета и се сваряват да омекнат, става по бързо. Отцедени с вилица се намачкват като за обикновено картофено пюре, може и с преса.

Добавят се нарязан ситно лук, пера зелен лук, магданоз, чубрица, малки кубчета шунка и настърган кашкавал.

Чуква се едно яйце и добавяме 1 с.л. равна брашно в сместа. Разбърква се като за кайма и се овкусява със сол и черен пипер.

Оставям да се охлади сместа за картофени кюфтета в хладилника, иначе ще се разпаднат кюфтетата, ако е топла сместа. После се оформят на средно големи картофени кюфтенца с шунка, като топваме ръцете в брашно.

Нареждам на фолио, докато оформя всички и загряваме олио. Отгоре кюфтенцата леко поръсвам с брашно.

С вилица ги вземем отдолу и поставям в тигана. Пържа от двете страни до златисто. Обръщам с две вилици и после се изваждат готовите кюфтета. Много вкусни за обяд. Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар