Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща и тиквички

Супа от леща и тиквички

Супа от леща и тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Купичка супа от леща и тиквички и всички около трапезата са доволни"

Необходими Продукти

  • леща - 300 г кафява
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • сол
  • червен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз
  • джинджифил - 2 см корен
  • чесън - 2 бр. скилидка
  • чубрица - сушена
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се почистени зеленчуци: лук на ситно, морков и тиквичка на кубчета.

Лещата се измива, залива се със студена вода в тенджерка, добавя се олио и слагаме на котлона да заври.

Когато това стане, се прибавят нарязаните зеленчуци и оставяме да поври 20 минути.

Овкусява се със сол, червен пипер, скилидка чесън, нарязан ситно корен джинджифил и оставяме да се готви до готовност на лещата.

Накрая поръсваме вкусната супа леща с чубрица и нарязан магданоз.

При нужда се добавя още малко топла вода и отново се овкусява с малко сол.

Сервираме топла супа от леща и тиквички за обяд с лъжица лимонов сок!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: