Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Лодки от тиквички с червена леща

Лодки от тиквички с червена леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Лодки от тиквички с червена леща
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • червена леща - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз - наситнен
  • черен пипер - смлян
  • чесън - на прах
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелват.

Тиквичките се разрязват на две по дължина и се издълбава част от вътрешността им. Издълбаното се нарязва на ситно. Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета.

В сгорещено олио се запържват нарязаните тиквички, лукът и морковът. Прибавя се измитата леща, подправките и малко вода. Вари се до готовност на лещата.

Сваля се от котлона и се смесва с картофите. Намачква се всичко с преса за картофено пюре, но не трябва да става всичко на гладко пюре. Прибавя се магданозът и още сол, ако е необходимо.

Тиквичките се пълнят с плънката, подреждат се в тава и на дъното й се налива малко вода.

Пекат се на 180 градуса до готовност на пълнените тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: