Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Аламинути»Паниран агнешки дроб с кашкавал

Паниран агнешки дроб с кашкавал

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Паниран агнешки дроб с кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 500 г
  • краве масло - 3 с.л. топено или олио
  • брашно - 3 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 30 г настърган
  • червен пипер
  • сол
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този традиционен аламинут черният дроб се почиства от ципи и сухожилия и се реже на тънки ленти.

Посолени и поръсени с червен пипер и подправки, парчетата се овалват първо в брашно, после в яйце, и накрая в смес от кашкавал и галета.

Панираният дроб се пържи в гореща мазнина и се поднасят в момента на приготвянето.

Паниран агнешки дроб с кашкавал се сервира с макарони, юфка или кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: