Паниран агнешки дроб

Паниран агнешки дроб
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сочен и вкусен паниран агнешки дроб, който направо си плаче за чаша добре изстудена бира и приятна компания"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 1 кг
  • брашно - 5 с.л
  • олио - 1 ч.ч
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия дроб измивам и нарязвам на ивици или тънки плочки. В дълбока купа изсипвам парчетата дроб, обливам ги със студена вода и слагам лъжица оцет. Така престояват около половин час.

Измивам ги през няколко води и го оставям да се изцежда във гевгир. Така престоява отново около час и осолявам със сол.

Със солта трябва да престои поне два часа, за да си я поеме.

В чиния сипвам брашното и потапям всяко парче.

В широк тиган сипвам олио и като се загрее, слагам парчетата да се пържат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Да предполагам :) ще опитам месните ястия са ми слабост.
16.03.2016 21:55
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря! :) Не само изглежда а става вкусен и много мекичък по този начин.
16.03.2016 21:46
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглежда много апетитно..
16.03.2016 21:30