Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжанено ветрило с крема сирене

Патладжанено ветрило с крема сирене

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Патладжанено ветрило с крема сирене
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
14/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Повейте си и усетете неустоимия вкус на нашето патладжанено ветрило"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • крема сирене - 1 опаковка
  • домати - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г за поръсване
  • краве масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • чесън - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните (но не докрай) на филийки, така че да се получи ветрило.

Посолете ги и ги оставете за 1 час, докато водата им избие. След това ги измийте добре.

Подредете ги в тава. Върху всяка филийка сложете малко сол и малко масло.

Добавете една кафена чаша вода и печете на 180 градуса.

Щом патладжаните поомекнат, ги извадете, сложете върху всяка филийка пресован чесън, крема сирене и резен домат.

Върнете във фурната патладжанените ветрила за още десетина минути, след това извадете патладжаненото ветрило с плънка, поръсете го с настърган кашкавал и отново запечете до зачервяване на кашкавала.

Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

Забележка: За онези от вас, които обичат патладжани, можем да препоръчаме още много страхотни предложения за патладжани като печен патладжан, патладжан по турски, мусака от патладжани, разбира се, и вкусни пълнени патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: