Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните (но не докрай) на филийки, така че да се получи ветрило.
Посолете ги и ги оставете за 1 час, докато водата им избие. След това ги измийте добре.
Подредете ги в тава. Върху всяка филийка сложете малко сол и малко масло.
Добавете една кафена чаша вода и печете на 180 градуса.
Щом патладжаните поомекнат, ги извадете, сложете върху всяка филийка пресован чесън, крема сирене и резен домат.
Върнете във фурната патладжанените ветрила за още десетина минути, след това извадете патладжаненото ветрило с плънка, поръсете го с настърган кашкавал и отново запечете до зачервяване на кашкавала.
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа
Забележка: За онези от вас, които обичат патладжани, можем да препоръчаме още много страхотни предложения за патладжани като печен патладжан, патладжан по турски, мусака от патладжани, разбира се, и вкусни пълнени патладжани.