Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Традиционна тракийска баница

Традиционна тракийска баница

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Традиционна тракийска баница
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Традицията повелява днес на трапезата да има тракийска баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • ориз - 100 г
  • сирене - 400 г
  • масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2/3 кофичка
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява. Слага е в тенджерка с вода със съотношение 3:1. Посолява се. Оставя се да се охлади. Към него се добавят трите яйца и киселото мляко.

Добавя се сиренето, като се натрошава. Сместа се разбърква. Подготвя се намазана тава с масло. Използват се по 2 кори. В единия край по дължината се разпределя от плънката.

Слагат се парченца масло. Навива се. Корите се нареждат в тавата във формата на охлювче, като се започва от центъра на тавата.

Същото се повтаря с останалите кори и плънка. Баницата е оформена. В купа се чуква останалото яйце. Добавя се прясното мляко и малко сол. Разбива се.

Витата баница се полива с тази смес. Фурната се загрява на 180 градуса.

Традиционната тракийска баница се пече до готовност. Заслужава си да се опита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: