Тракийска салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тракийска салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-4
"Една свежа и интересна салата, която до днес не бяхме опитвали!"

Необходими Продукти

  • зеле - 50 гр.
  • целина - 6 стръка
  • ряпа - 4 бр.
  • лук - 4 глави
  • яйца - 4 бр.
  • боб - 125 гр.
  • маслини - 15 бр.
  • майонеза - 1 опаковка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на тънки ивици, лука – на резенчета, а целината и ряпата обелете и настържете на ренде.

Сварете твърдо яйцата, обелете и замесете жълтъците им с майонезата. Сварете фасула в подсолена вода и го отцедете. Смесете всички зеленчуци и ги посолете.

Прибавете майонезата и разбъркайте добре сместа. Наръсете салатата отгоре с натрошени жълтъци и украсете с маслини и напълнените с майонеза белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя
Галя
Георги е прав: „Тракийската салата се прави от кисело мляко и краставици!!! и е обратното на таратор, т.е. не разрадено кисело млеко, а изцедено такова.
18.02.2016 12:35
Георги
Георги
Тракийската салата се прави от кисело мляко и краставици!!! Всеки го знае това.
24.12.2014 22:15
1
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Много вкусно звучи. Ще я пробвам
15.11.2013 17:58