Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Много пухкава традиционна баница

Много пухкава традиционна баница

Много пухкава традиционна баница
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Печем до готовност и след това хапваме още топла много пухкава традиционна баница."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • кисело мляко - 1 кофичка 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сирене
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си счукваме яйцата и разбиваме добре.

Млякото в кофичката разбиваме и в него изсипваме содата, като оставяме на страна да шупне.

След като е готово шупнало млякото, го добавяме към яйцата.

Прибавяме и водата, олиото, солта и сиренето.

Сместа е готова за направата на новогодишната баница.

Разстиламе си корите.

Всеки лист заливаме с малко от сместа.

Така готовите кори със смес навиваме и подреждаме в тавичка.

Нареждането на редената баница може да е според вашия вкус.

Добре е последният лист да бъде по-обилно полят.

Загряваме си фурната до 220-230 °C и поставяме баницата да се пече.

Печем до готовност и след това хапваме още топла много пухкава традиционна баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: