Начин на приготвяне
В купа си счукваме яйцата и разбиваме добре.
Млякото в кофичката разбиваме и в него изсипваме содата, като оставяме на страна да шупне.
След като е готово шупнало млякото, го добавяме към яйцата.
Прибавяме и водата, олиото, солта и сиренето.
Сместа е готова за направата на новогодишната баница.
Разстиламе си корите.
Всеки лист заливаме с малко от сместа.
Така готовите кори със смес навиваме и подреждаме в тавичка.
Нареждането на редената баница може да е според вашия вкус.
Добре е последният лист да бъде по-обилно полят.
Загряваме си фурната до 220-230 °C и поставяме баницата да се пече.
Печем до готовност и след това хапваме още топла много пухкава традиционна баница.