Супа от коприва и спанак

Супа от коприва и спанак
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Свежа и полезна супа от коприва и спанак"

Необходими Продукти

  • коприва - 3 шепи пресни листа
  • спанак - 3 шепи пресни листа (около 200 г)
  • манголд - 1/2 връзка листа
  • копър - 1/2 връзка, без дръжките
  • пресен лук - 1/2 връзка пера
  • лук - 1 глава стар
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 2 бр. големи
  • фиде - 1 топка
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • вода - около 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера кипваме литър и половина филтрирана вода. Прибавяме хималайска сол, шарлан и нарязаните стар лук, чесън и картофи.

Оставяме да къкри под капак за около 10 минути. След това прибавяме старателно измитите, свежо набрани от градината, зеленолистни – коприва, спанак, манголд, пресен лук и копър.

Разбъркваме здравословната зелена супа, подправяме с черен пипер и добавяме съвсем леко натрошена 1 топка фиде.

Оставяме копривената супа да се вари като през това време сипваме в купичка 1 черпак от бульона и в него разбъркваме царевично брашно и краве масло.

Бавно прибавяме към ястието сгъставящото бульонче и варим още 3 минутки.

Сваляме нашата спаначена супа от котлона и сипваме в 3 порции.

Поднасяме топла и ароматна, вкусната здравословна супа от коприва и спанак, допълнена с невероятната комбинация от вкусове – картофи с масло и копър.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: