Пудинг с ориз и тиква

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
782
4k
4k
1k
3
17/05/2020
"Оризов пудинг с тиква - нещо различно, което ще сте щастливи да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. бисерен
  • тиква - 1 ч.ч. нарязана на кубченца
  • овесено мляко - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 10 с.л. на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1/2 равна к.л.
  • куркума - 1/2 ч.л. /по желание/
  • хималайска сол - 1 щипка за вкус
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • За украса
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • маточина - пресни стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме бисерния ориз в изворна вода за около половин час, като през това време накисваме и овесените ядки за приготвянето на овесеното мляко (8 с.л. овесени ядки и 2 ч.ч. вода).

Сваряваме на пара (в тенджерка с малко водичка и ветрило - кошница за готвене на пара) нарязаната на малки кубченца тиква.

След това отцеждаме леко набъбналия ориз и го сипваме да се вари с щипка хималайска сол в 2 чаши вряща вода. С често разбъркване варим около 10-15 минути, докато поеме водичката.

През това време блендираме накиснатите овесени ядки в малката кана на нутрибулета и прецеждаме през цедка овесените трици от растителното мляко.

Добавяме към ориза сварената тиква и овесеното мляко. Разбъркваме и овкусяваме с кафява захар, ванилия, канела и куркума (по желание за цвят и аромат).

Варим оризовия пудинг още около 10 минути с чести разбърквания като се стараем да не се захване на дъното.

След като варивото е сварено, дръпваме тенджерката от котлона и добавяме 1 с.л. кокосово масло.

Разбъркваме разкошния веган крем и го разпределяме в 8 малки порцеланови купички. Оставяме да се охладят за около 20-30 минути.

Поднасяме разкошния каротинов пудинг с ориз и тиква, поръсен с кокосови стърготини и украсен със стръкче маточина.

Чудно вкусен пудинг с тиква за една следобедна закуска с приятелки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар