Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Солен пудинг с ориз

Солен пудинг с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Солен пудинг с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днес сме на пудинг, солен пудинг с ориз, искате ли да опитате"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 5 бр. средно големи
  • лук - 1 глава кромид
  • желатин - 2 пакетчета
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
  • галета - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в хладка вода според указанията на опаковката. Накълцайте лука и го сложете да се задушава в 1 с.л. масло. След малко добавете и нарязаните моркови, долейте малко гореща вода и задушете до омекване. Пасирайте всичко.

В отделен съд сварете ориза с малко сол, след което пасирайте и него. Прибавете го към зеленчуковата смес и пасирайте още веднъж добре, като добавите черен пипер, галетата. Разбийте яйцата с другата лъжица масло и добавете към останалата смес за пудинга. Кипнете желатина и го излейте.

С готовата смес се пълнят малки формички за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Готовият пудинг се охлажда за 2 часа в хладилника. При поднасяне извадете от формичките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: