Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг с тиква и ром

Пудинг с тиква и ром

Пудинг с тиква и ром
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
15/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пудинг с тиква и ром, чийто опияняващ вкус ще ви завладее от първата вкусена лъжичка"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г почистена
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ром - 1 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 1 пакетче натурално
  • вода - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бурбонска ванилова захар - 2 пакетчета
  • течна сметана - 2 с.л.
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквата на малки парчета и я сипваме в тенджера. Варим 5-6 минути и отцеждаме.

Сипваме маслото в тефлонов тиган и добавяме пудрата захар и рома. Загряваме на котлона и сипваме парченцата тиква.

Поръсваме с канела и индийско орехче. След 2 минути внимателно обръщаме тиквата и оставяме за оше 2 минути. Отместваме настрани.

За пудинга кипваме млякото със захарта. Разтваряме нишестето във водата и наливаме на струйка в млякото. Бъркаме и варим крема до сгъстяване. Отместваме и добавяме сметаната и бурбонската ванилова захар. Разбъркваме.

В чашки сипваме от тиквените парченца, а отгоре заливаме с пудинг.

Оставяме пудингите да се охладят.

Преди сервиране поръсваме с шоколадови пръчици.

Пудингът с тиква и ром е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: