Начин на приготвяне
Нарязваме тиквата на малки парчета и я сипваме в тенджера. Варим 5-6 минути и отцеждаме.
Сипваме маслото в тефлонов тиган и добавяме пудрата захар и рома. Загряваме на котлона и сипваме парченцата тиква.
Поръсваме с канела и индийско орехче. След 2 минути внимателно обръщаме тиквата и оставяме за оше 2 минути. Отместваме настрани.
За пудинга кипваме млякото със захарта. Разтваряме нишестето във водата и наливаме на струйка в млякото. Бъркаме и варим крема до сгъстяване. Отместваме и добавяме сметаната и бурбонската ванилова захар. Разбъркваме.
В чашки сипваме от тиквените парченца, а отгоре заливаме с пудинг.
Оставяме пудингите да се охладят.
Преди сервиране поръсваме с шоколадови пръчици.
Пудингът с тиква и ром е готов.