Кафяви мъфини

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
823
2
16/05/2020
"Удоволствие е да ги приготвяш, наслада е да ги хапваш тези кафяви ябълкови мъфини "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесни за приготвяне постни кафяви мъфини!

В топлата вода активираме хлебната сода с ябълковия оцет и щом шупне, прибавяме една след друга следващите съставки: кафява кристална захар, ванилия и какао на прах, брашно от рожков, канела и шарлан.

Разбъркваме водната смес, заедно с настърганите ябълки и овесените фини ядки. Продължаваме да разбъркваме с телена бъркалка и добавяме пълнозърнестото брашно до постигане на хомогенна смес за кекс.

Оставяме я за 5 минутки - да набъбнат леко овесените ядки. През това време намазняваме и набрашняваме формичките за мъфини и сипваме сместа по равно.

Изпичаме постните мъфини за около 25-30 мин. на 180 градуса.

Поднасяме ябълковите мъфини за следобедна закуска – по желание с топло какао или свеж пресен сок от ябълки!

Какаовите кексчета с ябълки и рожков – подходящи за постите!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар