Начин на приготвяне
Лесни за приготвяне постни кафяви мъфини!
В топлата вода активираме хлебната сода с ябълковия оцет и щом шупне, прибавяме една след друга следващите съставки: кафява кристална захар, ванилия и какао на прах, брашно от рожков, канела и шарлан.
Разбъркваме водната смес, заедно с настърганите ябълки и овесените фини ядки. Продължаваме да разбъркваме с телена бъркалка и добавяме пълнозърнестото брашно до постигане на хомогенна смес за кекс.
Оставяме я за 5 минутки - да набъбнат леко овесените ядки. През това време намазняваме и набрашняваме формичките за мъфини и сипваме сместа по равно.
Изпичаме постните мъфини за около 25-30 мин. на 180 градуса.
Поднасяме ябълковите мъфини за следобедна закуска – по желание с топло какао или свеж пресен сок от ябълки!
Какаовите кексчета с ябълки и рожков – подходящи за постите!
Чудно Вкусно!