Кафяви мъфини

Кафяви мъфини
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Удоволствие е да ги приготвяш, наслада е да ги хапваш тези кафяви ябълкови мъфини"

Необходими Продукти

  • какао - 1 с.л.
  • рожков - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • вода - 250 мл (1 ч.ч.) топла
  • хлебна сода - 1 ч.л. равна
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • канела - 3 щипки
  • ванилия - 1 пакетче
  • шарлан - 5 с.л.
  • ябълки - 1 ч.ч. настъргани (около 1 бр. средна)
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесни за приготвяне постни кафяви мъфини!

В топлата вода активираме хлебната сода с ябълковия оцет и щом шупне, прибавяме една след друга следващите съставки: кафява кристална захар, ванилия и какао на прах, брашно от рожков, канела и шарлан.

Разбъркваме водната смес, заедно с настърганите ябълки и овесените фини ядки. Продължаваме да разбъркваме с телена бъркалка и добавяме пълнозърнестото брашно до постигане на хомогенна смес за кекс.

Оставяме я за 5 минутки - да набъбнат леко овесените ядки. През това време намазняваме и набрашняваме формичките за мъфини и сипваме сместа по равно.

Изпичаме постните мъфини за около 25-30 мин. на 180 градуса.

Поднасяме ябълковите мъфини за следобедна закуска – по желание с топло какао или свеж пресен сок от ябълки!

Какаовите кексчета с ябълки и рожков – подходящи за постите!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: