Начин на приготвяне
Разбийте на пухкава пяна яйцата с щипката сол.
Последователно добавяйте сиропа от Агаве, зехтина, капките лимонов сок и млякото. Ако обичате по-сладичко може да сложите малко повече от сиропа.
Накрая пресейте на части към сместа брашното с бакпулвера и разбърквайте с плавни движения до хомогенизиране на сместа.
Ако сте увеличили количеството на сиропа, може би ще се наложи да добавите и още мъничко брашно до получаване на кексово тесто/смес.
Разпределете във формички за мъфини, но без да пълните догоре. При мен се получават 8 на брой. За повече - увеличете двойно продуктите.
Във всяка боднете по едно квадратче шоколад, така че то почти да потъне.
Изпечете мъфините в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до суха клечка.
Поднесете с кафе, чай или чаша топло мляко.
Да ви е сладко!
Мъфините с Агаве са готови.