Начин на приготвяне
Тези от вас, които отглеждат квас, знаят, че при всяко захранване на кваса остава остатъчен квас, който се събира в бурканче и се съхранява в хладилника.
С него могат да се приготвят много различни печива, палачинки, крекери и какво ли още не. Днес ви предлагам едни много вкусни и пухкави шоколадови мъфини с остатъчен квас.
За да ги приготвите, разбийте яйцата със захарта и солта.
След това прибавете последователно олиото, остатъчния квас, брашното от рожков (или какао), като разбърквате след всеки добавен продукт.
Смесете брашното с бакпулвера и добавете и него.
Накрая прибавете кокосовите стърготини и половината от шоколадовите капки. Ползвах равни количества капки от бял и тъмен шоколад.
Разпределете сместа във формички за мъфини и поръсете с останалите капки шоколад.
Сложете кексчетата да се пекат в загрята фурна на 180 °С за около 20-25 минути до готовност.
След изпичане охладете върху решетка и после може да се насладите на едни от най-вкусните шоколадови мъфини.
Да ви е сладко!