Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Шоколадови мъфини с остатъчен квас

Шоколадови мъфини с остатъчен квас

Шоколадови мъфини с остатъчен квас
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"С остатъчен квас се приготвят различни печива, палачинки, крекери и какво ли още не. Днес ви предлагам много вкусни и пухкави шоколадови мъфини."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • тъмно кафява захар - 130 г
  • олио - 100 г
  • остатъчен квас - 250 г от хладилника
  • рожков - 20 г
  • пълнозърнесто брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • шоколадови капки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези от вас, които отглеждат квас, знаят, че при всяко захранване на кваса остава остатъчен квас, който се събира в бурканче и се съхранява в хладилника.

С него могат да се приготвят много различни печива, палачинки, крекери и какво ли още не. Днес ви предлагам едни много вкусни и пухкави шоколадови мъфини с остатъчен квас.

За да ги приготвите, разбийте яйцата със захарта и солта.

След това прибавете последователно олиото, остатъчния квас, брашното от рожков (или какао), като разбърквате след всеки добавен продукт.

Смесете брашното с бакпулвера и добавете и него.

Накрая прибавете кокосовите стърготини и половината от шоколадовите капки. Ползвах равни количества капки от бял и тъмен шоколад.

Разпределете сместа във формички за мъфини и поръсете с останалите капки шоколад.

Сложете кексчетата да се пекат в загрята фурна на 180 °С за около 20-25 минути до готовност.

След изпичане охладете върху решетка и после може да се насладите на едни от най-вкусните шоколадови мъфини.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: