Японски крем карамел

17/05/2020
"Една по-различна рецепта за крем карамел - убедени сме, че ще ви спечели "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 161
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете захарта за карамела и я разтопете. Добавете водата и разклатете до пълното разтваряне на карамела. Разпределете по дъното на чашки.

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел. Добавете захарта и прясното мляко. Разбъркайте до разтваряне на захарта. Налейте сместа в чашките с приготвения карамел, като оставите малко място за кексовата смес.

В купа разбийте с миксер яйцето и захарта до пухкав крем. Добавете брашното като продължавате да бъркате.

Сложете бейлиса и изключете след няколко минути. Разпределете страхотния крем карамел в чашките.

Сложете ги в тавичка, пълна с вода. Печете на водна баня на 160 градуса около час.

Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.

За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар