Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Японски шоколадов крем карамел

Японски шоколадов крем карамел

Японски шоколадов крем карамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Японски шоколадов крем карамел, който сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими Продукти

  • ЗА КРЕМ КАРАМЕЛА
  • прясно мляко - 900 мл
  • яйца - 10 бр.
  • захар - 180 г
  • мед - 45 г
  • ванилия - 1 бр.
  • ЗА КАРАМЕЛА
  • захар - 100 г
  • вода - 75 мл
  • ЗА ШОКО СМЕС
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 25 г
  • брашно - 25 г
  • бейлис - 1 капачка
  • мед - 10 г
  • какао - 1 с.л. 100 %
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете карамела, като разтопите захарта в касерола на среден котлон. Изключете и разпредете в подходящи огнеупорни чашки.

За направата на крема ви трябва голяма купа, в която да счупите яйцата. Разбийте с тел. Добавете захарта и прясното мляко.

Разпределете върху карамела. Оставете във всяка чашка място и за шоколадовата смес.

За да я направите, първо, разбийте яйцата със захарта до пухкав крем.

Без да спирате да бъркате, но на бавни обороти добавете брашното, какаото, Бейлиса и меда.

Изключете и разпределете в чашките. Подредете ги в тава за печене.

Налейте студена вода и печете оригиналния крем карамел на водна баня в студена фурна на 160 °C за около час.

Задължително охладете японския шоколадов крем карамел, преди да сервирате, за няколко часа или нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: