Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържени агнешки бъбреци

Пържени агнешки бъбреци

Пържени агнешки бъбреци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Истински деликатес за ценителите на месцето - пържени агнешки бъбреци"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 300 г
  • целина - 100 г корен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • коняк - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците нарязваме на половина, почистваме от ципите, измиваме и заливаме с вода, като във водата поставяме обеления лук, нарязан на четири, и корена целина, нарязан на кубчета.

Оставяме така да престоят за около 30 минути.

Изваждаме агнешките бъбреци от водата, подсушаваме ги, нарязваме на хапки и оставяме на страна.

Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.

След като се загрее прибавяме агнешките бъбреци и започваме да пържим.

След около 15 минути наливаме коняка, посоляваме и оставяме бъбреците на тиган да се задушава до пълното изпаряване на течността.

Прибавяме чубрицата и премахваме пържените агнешки бъбреци от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: